Evde Keratin Bakımı

Keratin için deri proteini desek yanlış olmaz. Kaş, saç gibi yoğun kıllanma olan bölgelerde keratin hem deri hem de kıl sağlığı için çok önemli. Özellikle saç tellerinde parlaklığı ve sağlamlığı veren madde keratindir ve ciltte eksilmesi durumunda mutlaka takviye için kollar sıvanmalıdır. Çünkü keratin saç tellerini güneş ışınlarının zararlı etkisinden de korur. Evde keratin bakımı için hem doğal malzemeleri hem de kaliteli markaların ürünlerini kullanabilirsin. Günümüzde pek çok kadın artık bakımlarını evde yapıyor. Gerekli malzemelerle birlikte sen de bu kervana katılabilirsin. Kuaförlerin saç botoksu dediği bu işlemi, yaz bitimlerinde yapmak hem saçlarının çok daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlar hem de minik bir keratin takviyesi ile saçlarının ömrünü uzatır.

Kuaförlerde yüksek meblağlara gerçekleştirilen keratin bakımını doğru adımları izleyerek kendin de yapabilirsin. Evde keratin bakımı yapanlar, doğru evde keratin bakım seti kullandıklarında ve doğru adımları izlediklerinde kesinlikle pişman olmuyor. Peki bu ürünler nedir? Evde saça keratin bakımı nasıl uygulanır? En iyi markalar hangileri? Haydi gel birlikte bakalım. 

 

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Önce şunu belirtelim ki kuaförde saç botoksu, Brezilya fönü veya kalıcı fön olarak keratin bakımını bulabilirsin. Fakat bu işlemler aslında saçın düz ve parlak görünmesi için yapılan silikon içeren ürünler kullanılan işlemler. Yani evet 6 ay boyunca saçlarının mükemmel görünmesini sağlayabilirsin ama sonrasında yine eski haline döner. Çünkü silikonsuz, yalnızca keratin saçı besleyen bir malzeme. Evde saça keratin bakımı bu nedenle dikkat isteyen bir iş diyebiliriz. 

Saçların boyadan, açıcılardan, sürekli fönden veya çeşitli işlemlerden yıpranmışsa veya senelerdir güneş ışığı, klor ve tuzu suya maruz kaldıysa parlaklığını ve canlılığını yitirmiş olabilir. Bu noktada devreye, evde keratin bakımı yapanların tecrübelerinden de faydalanacağın bir süreç giriyor. Evde keratin bakımı nasıl yapılır, adım adım izleyelim. 

  1. Keratin bakımı öncesi saçını 3-4 defa şampuanlayarak tüm yağlardan arınmasını sağla
  2. Ilık fönle kurut, düzleştirmeye çalış fakat kesinlikle yüksek ısı kullanma
  3. Seçtiğin silikonsuz keratin şampuanıyla saçını 2 kez şampuanla
  4. Şampuanlama esnasında saç derine masaj yap, 4-5 dakika kadar şampuan saçında kalsın
  5. İyice duruladıktan sonra tekrar ılık fönle saçlarını kurut
  6. Keratin serumu saç diplerinden başlayarak tüm saçlarına sür
  7. Saçların kendiliğinden kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika tara
  8. Saçlarını yalnızca suyla durula ve havluyla fazla suyunu al
  9. Eğer evde keratin bakım seti içinde maske varsa, saçına uygula ve 15 dakika sonra durula
  10. Keratin kremini saçına sürerek şekil ver
  11. Islak saçını toplama veya üzerine kesinlikle yatma

 

Evde Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Evde saça keratin bakımı, sıklığını saçlarının ihtiyacına göre belirleyebileceğin bir süreç. Eğer tek seferlik bakımın yeterli geldiğini düşünüyorsan, bir sonraki bakımını 8-10 ay kadar sonra yapabilirsin. Fakat saçların, hala istediğin canlılığa kavuşmadıysa 3-4 günde bir veya haftada bir olacak şekilde en az 3 kez tekrarlayabilirsin. Evde keratin bakımı yapanlar, genellikle haftada bir üç kez bu bakımı yapmayı tercih ediyor. Kuaförlerde silikonlu keratin ürünleriyle yapılan bakımların görüntüsüne aldanıp saçlarını yormaman gerektiği notunu da düşelim. Silikon, saçları kaldıran ve dolgun gösteren bir malzeme olması sebebiyle aldatıcı olabiliyor. Fakat uzun vadede saçlara zararı oldukça büyük. Bu nedenle evde silikonsuz keratin ile yapacağın bakım, kuaförde ile birebir aynı olmayacaktır. Aksine çok daha sağlıklı saçlara sahip olacaksın. 

 

Evde Keratin Bakımı İçin Hangi Markalar Tercih Edilmeli?

Evde keratin bakımı hem kullanılan malzemeler hem de doğru adımlar açısından hassasiyet arz ediyor. Bu iki önemli etmenden ilkinde de sana yardımcı olmayı isteriz. Evde keratin bakım seti ürünleri içerisinden kullanabileceğin ve evde keratin bakımı yapanların severek kullandığı birkaç markayı senin için toparladık. Bunu yaparken de hem köklü markalar olmalarına hem de kuaförlerin de sık tercih ettiği doğal ürünler olmalarına dikkat ettik.

  • Natura Keratin
  • Phyto-Keratin
  • Urban Care Intense Keratin